Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi Kuih Ketayap Kelapa Yang Menggugah Selera Dan Mudah Resepi Kak Ross
Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Cara penyediaan kuih ketayap :
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kisar dengan 2 cawan air. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Blender semua bahan hingga halus. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kisar dengan 2 cawan air. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Masukkan kelapa parut, air, gula . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? 2 sudu besar minyak masak; Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Masukkan kelapa parut, air, gula . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . 2 sudu besar minyak masak; Kacau sebati sampai gula larut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Cara penyediaan kuih ketayap :
Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun .
Cara penyediaan kuih ketayap : Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Masukkan kelapa parut, air, gula . Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kacau sebati sampai gula larut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kisar dengan 2 cawan air. Dari santan dan kelapa parut.
Blender semua bahan hingga halus. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kisar dengan 2 cawan air. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kacau sebati sampai gula larut. Dari santan dan kelapa parut. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Masukkan kelapa parut, air, gula . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kisar dengan 2 cawan air. 2 sudu besar minyak masak; Cara penyediaan kuih ketayap :
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan kelapa parut, air, gula . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Cara penyediaan kuih ketayap : 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , .
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi Kuih Ketayap Kelapa Yang Menggugah Selera Dan Mudah Resepi Kak Ross. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Kisar dengan 2 cawan air kuih hijau kelapa. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , .
Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kacau sebati sampai gula larut. Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , .
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Cara penyediaan kuih ketayap : Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kisar dengan 2 cawan air.
Dari santan dan kelapa parut.
2 sudu besar minyak masak; Cara penyediaan kuih ketayap : Dari santan dan kelapa parut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye?
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kacau sebati sampai gula larut.
2 sudu besar minyak masak;
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Kisar dengan 2 cawan air. Blender semua bahan hingga halus. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Masukkan kelapa parut, air, gula .
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Blender semua bahan hingga halus.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Masukkan kelapa parut, air, gula .
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Posting Komentar untuk "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi Kuih Ketayap Kelapa Yang Menggugah Selera Dan Mudah Resepi Kak Ross"